RS prodaje zemljište za turistički kompleks od 300 miliona KM

Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske i Jovan Andrić, direktor preduzeća “Nugo holdin”, potpisaće danas u Banjaluci Ugovor o prodaji zemljišta za realizaciju projekta “Lajon Hil Vilidž Trebinje”.

Vrijednost ovog zemljišta, kako su ranije saopštili iz Vlade Republike Srpske je 964.870,24 KM i nalazi se na lokaciji Gorica 2 u Trebinju.

Kada je riječ o samom projektu “Lajon Hil Vilidž” iz kompanije “Nugo Holding” rekli su da je njegova ukupna vrijednost 300 miliona KM.

“Prema dostavljenom projektu, kompleks ‘Lajon Hil Vilidž’ obuhvatiće izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da projekat bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina. Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata”, naveli su ranije iz ministarstva trgovine i turizma.

Inače, kompanija “Nugo holding” Trebinje posluje u sastavu kompanije Brova Holding iz Norveške čiji su osnivači članovi porodice Andrić porijeklom iz Trebinja.

Potpisivanju ugovora prisustvovaće i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79