RTS poziva BIA-u da istraži kako je snimak Dodika dospio u javnost

RTS poziva BIA-u da istraži kako je snimak Dodika dospio u javnost


Nakon što je u javnost procurio snimak na kojem Milorad Dodik, predsjednik RS-a i lider SNSD-a govori ružno o porodici Đoković, oglasila se i državna televizija Srbije.

– Saopćenje Radio-televizije Srbije povodom nelegalnog objavljivanja snimka neformalnog razgovora pred snimanje emisije “Oko” u kojoj je gostovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u utorak 25. aprila 2023.

(VIDEO) Dodik vrijeđa Đokovića i njegovu porodicu: “Ciganija poprilična…”

Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dijela neformalnog razgovora pred početak emisije: Oko, 25. aprila. RTS je pozvao Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno informativnu agenciju (BIA) kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospio u javnost.

Cijeli signal je u cjelini bio propušten i Radio televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Radio televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavijesti javnost. – navodi u saopćenju RTS.

O ovom snimku u medijima se oglasio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je rekao da će Đokovići u njemu uvijek imati prijatelja i da je imao neprospavanu noć.

Dodik se oglasio o snimku na kojem vrijeđa Đokoviće: RTS je djelovala iz zasjede



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija