Rupe oko dotrajalih tramvajskih šina zadaju glavobolje vozačima

Prelazak pružnih prijelaza na mnogim mjestima u Sarajevu predstavlja rizičnu aktivnost, kako po vozača tako i po putnike i samo vozilo.

Nerijetko se oko šina formiraju rupe u koje može upasti skoro pola točka. Iako se već godinama krpi asfalt oko šina, to ne daje rezultate, a za moguće rješenje ovog problema pitali smo nadležne.

U sarajevskom naselju Nedžarići problemi sa šinama

Rupe oko dotrajalih šina zadaju glavobolje vozačima!

Gepostet von Dnevni avaz am Dienstag, 3. April 2018

Kontaktirali smo GRAS, gdje su nam kazali da je održavanje dijela saobraćajnice oko pruge u nadležnosti Direkcije za puteve KS.

Pomoćnik ministra za saobraćaj KS Muamer Kukan pojašnjava da Direkcija konstantno sanira cestu.

– Za upravljanje i održavanje šina ovlašten je i odgovoran GRAS, a Direkcija za puteve KS zadužena je za asfaltiranje dijela saobraćajnice oko šina – izjavio je za Avaz.ba Kukan.

– Stalno krpimo rupe u sklopu redovnog održavanja, ali zbog činjenice da su šine dotrajale, dolazi do osciliranja i taj asfalt puca. Jedino trajno rješenje je zamjena tih šina – dodao je Kukan.

Kako kaže, prema informacijama koje imaju, GRAS ima u planu remont većeg dijela pruge i pružnih prijelaza.

– Kada GRAS krene s radom, mi koordiniramo s našim izvođačima i radimo asfaltiranje na mjestima gdje je zamijenjena pruga – zaključio je Kukan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments