Rusi pitali Dževada Galijaševića o sigurnosti Dodika: “U Sarajevu je u životnoj opasnosti”

Rusi pokušavaju izazvati paniku i uznemiriti građane BiH, a u tome im pomažu lažni ekspert za bezbjednost i šef poslaničkog kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić koji su govorili o navodnom atentatu na Milorada Dodika.

“Najveća opasnost predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku prijeti u Sarajevu, gdje se protiv njega vodi montirani proces zbog nepoštovanja odluka lažnog visokog predstavnika”, tvrdi Russia Today Balkan.

Njihov dokaz da se priprema atentat na Dodika su posječena stabla ispred Suda BiH.

“Ispred Suda BiH su posječena sva stabla drveća, što dodatno pojačava sumnju. To nisu bila stara i nezdrava stabla”, pojasnila je Vulićeva za “RT Balkan”.

Ona je navela da su stabla ispred tog objekta “posječena tačno za snajperski pogled”.

I Dževad Galijašević je govorio za RT. Tvrdi da je Dodik u “najvećoj životnoj opasnosti upravo kad ide u Sarajevo na taj montirani proces zbog nepoštovanja odluka Nijemca Christiana Schmidta”.

“To je prostor na kome je veoma teško garantovati bezbjednost od snajperskog napada ili od postavljenih eksplozivnih naprava. MUP Srpske tu ne može da djeluje jer je to područje Federacije BiH”, rekao je Galijašević.

Galijašević je u intervjuu napadao Amerikance, OSA-u, vehabije, Christana Schmidta…

Za kraj razgovora tvrdi da je udar na Dodika direktno izazivanje rata.

“Udar na Dodika je rušenje države, direktno izazivanje rata. Mislim da sve ovo što je O'Brien uradio i što Schmidt radi zapravo sprečavanje Bošnjaka i Srba da se dogovore. A, suđenje u kome su sva sudijska i tužilačka struktura, pa i predsjednik Suda Bošnjaci, je kreiranje sukoba Srba i Bošnjaka. Tu treba tražiti razlog zašto su Amerikanci dostavili informaciju da je Dodiku ugrožen život. Od koga – od terorista naravno. Ne prijete Dodiku Hrvati, nego Bošnjaci”, uvjeren je Galijašević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79