Ruski predsjednik nosi cipele proizvedene u BiH

Ruski predsjednik Vladimir Putin nosi obuću za planinarenje koja je proizvedena u Bosni i Hercegovini, u pogonima Dermala u Skender Vakufu.

Putin je inače po prirodi avanturista i veliki je ljubitelj prirode stoga postoje mnoge fotografije i videosnimci sa njegovih raznih aktivnosti, a na nekima od njih se vide i cipele za planinarenje njemačke marke Haix. Inače, neke od cipela ove marke se proizvode u pogonima fabrike Dermala koji se nalaze u Kotor Varošu i Skender Vakufu.

Vlasnik fabrike iz BiH Radenko Bubić je za RTRS kazao da su upravo cipele koje na nekoliko fotografija nosi Putin proizvedene u Kneževu.

On je kazao da su od prijatelja iz Njemačke saznali da Putin nosi upravo njihovu obuću, ali da su u to bili sigurni kada su vidjeli fotografiju na kojoj se nalaze cipele koje su proizveli u pogonu u Kneževu te koje se ne proizvode nigdje drugo – tačno one boje i dizajna kao što je i na fotografiji.

Ova firma inače ne proizvodi obuću za domaće tržište, ali ima u planu proširiti proizvodnju i napraviti prodavnicu u BiH.

  Vedran Puljić je prije 12 godina ubijen u Širokom Brijegu, ubica i dalje na slobodi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79