Ružnić: Dragi tastatura heroji, možda moj policajac ne zna engleski, ali zato ima krajiško srce doći među 50 migranata

U Krajini je trenutno jako teška situacija kada je riječ o migrantskoj krizi gdje su vlasti i građani ovog dijela BiH pred krajem strpljenja.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak u kojem policajac na zanimljiv način pokušava ostvariti komunikaciju s migrantima. Na snimku jedan policajac se trudi objasniti šta će se desiti migrantima ukoliko nastave praviti probleme.

Policajac objašnjava migrantima: “Ako dođe masa, bit će džihad vallahi, prvo nas polis, trr, puška tandžara, trrr”

Policajac nije najbolji poznavalac engleskog jezika, pa je uz kombinaciju bosanskog, ali i arapskog jezika pokušao objasniti migrantima šta će se desiti ako građanima zbog nezadovoljstva i teške situacije “prekipi”. Ovaj video je brzo postao viralan, a situacija smiješna.

Međutim, premijeru USK Mustafi Ružniću ova situacija nije ni najmanje smiješna, te je poručio “herojima iza tastature”, kako ih je premijer nazvao, da policajac, iako ne vlada stranim jezicima, ima krajiško srce i smije doći među 50 migranata i istjerati ih van.

– Poštovana gospodo, dragi tastatura heroji, možda taj moj policajac ne zna engleski jezik, ali zato ima krajiško srce i smije doći među 50 migranata i istjerati ih van. Taj policajac i mnoge njegove kolege su i jučer i sinoć, dok ste mnogi mirno spavali, stajao vani negdje na punktu i čuvao i moju i vašu sigurnost. Puna podrška svim pripadnicima MUP-a širom BiH, a posebno najboljima u MUP-u USK – napisao je premijer Ružnić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79