Sa Danijelom Džafićem Dadom pali i Sabina Bostandžija, Mirnes Oglečevac i Duško Kraljević

Iz Tužilaštva BiH oglasili su se o akciji “Raptor” za koju su proveli pripadnici MUP-a KS.

Ova akcija, po nalogu Tužilaštva BiH, usmjerena je na više osoba osumnjičenih za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama.

– Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici MUP-a KS, realizuju akciju kodnog naziva Raptor na području Sarajeva, usmjerenu na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U policijskoj akciji “Raptor” lišen slobode Danijel Džafić

Slobode su lišene četiri osobe, osumnjičene da su se na teritoriji Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja kontinuirano bavile neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, transportom, posredovanjem i isporukom opojnih droga kokain, marihuana i spid, kao i drugim krivičnim djelima. U toku su pretresi objekata i vozila koja koriste pomenute osobe.

– Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, krijumčarenje ljudi, te krivičnim djelom zloupotreba osiguranja. Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom – navodi se.

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajuća tužiteljica donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Prema pisanju Dnevnog avaza, slobode su lišeni Danijel Dado Džafić, Sabina Bostandžija, Mirnes Oglečevac i Duško Kraljević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79