Sa Efendićem u S BiH idu i vijećnici, Zvizdić poželjan u utrci za Predsjedništvo BiH

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić trebao bi preuzeti Stranku za BiH i to već naredne sedmice. Ovo je Patriji potvrđeno iz izvora u Stranci za BiH, ali i od ljudi bliskih Semiru Efendiću koji je nedostupan. To je dogovoreno danas na sjednici Predsjedništva Stranke za BiH, a trebalo bi biti ozvaničeno do kraja naredne sedmice na pres konferenciji.

Dosadašnji predsjednik Amer Jerlagić danas je podnio ostavku, a jedan od razloga je što nije dobio podršku da se opet kandidira za predsjednika. Zamjera mu se loš izborni rezultat. U Stranci za BiH planiraju da 29. maja održe stranački kongres, s tim da će Semir Efendić voditi njegovu pripremu. To je prema tvrdnjama naših izvora bio njegov uslov, a obećao je da će u stranku uvesti i 10 vijećnika.

Izgubljeno Sarajevo: Efendićevim odlaskom SDA ostaje bez jedinog načelnika u glavnom gradu

Prema tvrdnjama naših izvora ranije je u hotelu Europa bio i sastanak sa osnivačem stranke za BiH Harisom Silajdžićem koji je izrazio spremnost da se opet približi stranci ako je bude vodio Efendić.

Za Efendićem bi mogao, ali kasnije i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić koji se unutar Stranke za BiH pominje kao potencijalni kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Osim Semira Efendića zainteresovani da preuzmu Stranku za BiH bili su Suad Kurtćehajić i Muhidin Alić, ali to je kako se trenutno čini završena priča piše Patria.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79