Salihagić prozvao Srdića riječima da mu je bivši načelnik Koldžo (SDA) uhljebio suprugu. On ga gurnuo pa udario

U toku sjednice Općinskog vijeća Novog Sarajeva došlo je do fizičkog obračuna dva vijećnika – Srđana Srdića i Nedima Salihagića.

Prema snimku, vidi se da se Srdić (nezavisni vijećnik) unosi u lice Salihoviuću (NES), gura ga i na kraju udara.

Srdić je kasnije na Facebooku napisao da je on napadnut.

“Sad sam verbalno i fizički napadnut na sjednici OV Novo Sarajevo od strane Nedima Salihagića! Od sada tražim prisustvo policije na našim sjednicama! Moj glas niko i nikad neće utišati! Kolegi se nije dopalo što sam ispravljao njegove krive navode! Radi politike moju porodicu niko ne smije spominjati!”, napisao je Srdić.

Obojica su dali izjave.

Srđan Srdić i Nedim Salihagić se fizički obračunali

 

U Vijeću je inače već sedmicama napeto jer je načelnik Hasan Tanović izgubio podršku NiP-a.

Tanović je zbog toga, kako nam je rečeno, počeo planirati smjenu trenutnog rukovodstva vijeća u kojem je NiP.

Tako bi prema tom planu za smjenu trebali glasati vijećnici SDP-a, SDA, NES-a i Progresa i samostalni vijećnici. Međutim, to je prema našim informacijama propalo, jer su protiv bili SDP i Salihagić iz NES-a. Srdić je bio za.

Zato su tenzije bile na vrhuncu. U jednom trenutu je Salihagić prozvao Srdića riječima da mu je bivši načelnik Nedžad Koldžo (SDA) uhljebio suprugu. To mu je sve kazao iz niz psovku. I Srdić je krenuo na njega piše Raport.

Kako je to izgledalo, pogledajte još jednom:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79