Šaljić: “Trkači nesmetano divljaju glavnom ulicom jer znaju da prije Otoke nema kamera”

Do nesreće je došlo sinoć oko 23:30 sati, kada je automobil crvene boje, marke Mercedes udario tri pješakinje. Njime je upravljao vozač Armin Berberović (1996.) zvani Berba iz općine Stari Grad po zanimanju konobar piše Crna-Hronika.

Poginula je mlada doktorica Azra Spahić, zaposlenica Doma zdravlja Kanton Sarajevo. Povrijeđena je njena kolegica, mlada doktorica Alma Suljić. Također se doznalo kako je za nesreću osumnjičen Armin Berberović zvani Berba, inače iz Starog Grada u Sarajevu.

Armin je imao alkohola u krvi i vozio je nedozvoljenom brzinom, a pješakinje je udario na pješačkom prijelazu.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS. Obavili su ga policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke

Povodom tragedije koja je zadesila Sarajevo oglasio se i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, bivši policajac Jasmin Šaljić (SBiH). Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Neka nam objasne ovi iz MUP-a (stručnjaci) što određuju gdje će se instalirat kamere za kontrolu brzine i zašto nisu instalirane u blizini ključnih raskrsnica, osnovnih škola i vrtića.

Trkači nesmetano divljaju glavnom ulicom jer znaju da prije Otoke nema kamera.

Jasmin Šaljić nove radare na autoputu smatra bespotrebnim: “Svrha je kažnjavanje vozača koji su u prolazu”

Znaju da su kamere na autoputu, znaju da ih ima devet u razmaku od 25 kilometara. Također znaju da su tamo postavljene ne radi prevencije nego isključivo da pune budžet od vozača koji su na proputovanju.

Osladilo im se jer u prošloj godini od kazni uplaćeno oko 9 miliona maraka, isto planirano i za ovu godinu.

Sinoć je izgubljen jedan mladi život, mlada doktorica, nažalost radi javašluka, nemara i opasne vožnje bez ikakvog nadzora.

Kao zastupnik u Skupštini KS pokrenuo sam inicijativu prije nekoliko mjeseci da se kamere za kontrolu brzine deinstaliraju sa autoputa A1 jer im tamo nije mjesto i da se postave pored osnovnih škola, vrtića i glavnih raskrsnica itd. Pored inicijative svaku sjednicu postavljao sam pitanje Vladi Kantona i MUP-u KS da li su razmatrali inicijativu.

Odgovor je da nisu, ali da će razmatrat i da je to nadležnost Uprave Policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79