Samo 24 sata nakon što su su postavljene klupe u novom parku u tuzlanskm naselju Sjenjak, jedna klupa je ‘razvaljena’, druga ukradena?!

Samo 24 sata nakon što su su postavljene klupe u novom parku u tuzlanskm naselju Sjenjak, jedna klupa je ‘razvaljena’ dok je druga, po riječima radnika na uređenju parka, ukradena (odvrnuti šarafi kojima je bila pričvršćena u beton).

Podsjećamo, u skladu sa planiranim aktivnostima Grada Tuzla na izgradnji komunalne infrastrukture, u toku su završni radovi na uređenju parka u naselju Sjenjak.

Projektom je planirano uređenje zelenih površina – humuziranje, zasijavanje trave, sadnja visokog i srednjeg rastinja i cvjetnjaka, ukupne površine 6755 m2, izrada oivičenih popločanih pješačkih staza, ukupne površine 1023 m2, postavljanje urbanog mobilijara (klackalice, tobogani sa kulom, ljuljaške, vrtuljak, tunel, kao i sprave za street workout), 40 parkovskih klupa i 30 korpi za otpatke.

Planirano je i postavljanje opreme za vanjski šah, žardinjere sa dijelom za sjedenje u centralnom dijelu parka, kao i postavljanje javne rasvjete sa LED svjetiljkama.

Ugovorena vrijednost radova je 175.500 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79