Samo dvojica gazda sa Ilidže umanjili budžet RAD-a za 350 hiljada KM

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić održat će danas konferenciju za medije na kojoj će biti riječi o stanju u KJKP “Rad” i zloupotrebi ovlasti odgovornih osoba, kao i nanošenja višemilionske štete ovom preduzeću.

Konaković je sinoć uoči ove konferencije na svom Facebook profilu napisao da je prije tačno dvije godine najavio borbu protiv partokratije, stranačkih mašinerija, malih carstava u javnim preduzećima.

Krenuli smo u borbu, uspjeli djelimično, a onda su shvatili da se ne šalimo i zaustavili su nas u toj borbi. Smjenom. Mi nismo prestali s borbom protiv povlaštenih stranačkih moćnika. Naprotiv. Još smo se jače borili. Sutra(op. a. danas) prezentiramo prestrašno stanje u jednom od stranačkih preduzeća. Dokazi kako su stranački tajkuni godinama pljačkali javno dobro, a sistem se izivljavao na poštenim i odgovornim”, napisao je Konaković i dodao:

“Registar nam je pokazao koliko je kandidata i aktivista stranačkih uhljebljeno u ovo i ostala preduzeća, sad kad smo došli u priliku potvrđujemo o kakvom se kriminalu radi.  Samo su dvojica gazda sa Ilidže oštetila budžet JKP RAD za cca 350.000 KM godišnje.  Samo dvojica, a ima ih mnogo. Plate radnika u Rad-u su najmanje u komunalnoj privredi. Osim nekih stranačkih aktivista koji po društvenim mrežama pljuju ovu Vladu i koaliciju.

Plate su male posebno onim ljudima koji ih na težak način zarađuju. Male su zbog tajkuna koji od njihovog rada šire svoje objekte, kupuju vozila, bahate se.
10-ak godina, samo dvojica gazda, više od 3 miliona KM.  Sutra(op.a. danas) o ovom, a vrlo brzo i ostalim preduzećima.  Potpuno je jasno zašto nudite kule i vile da se ova Vlada zaustavi u svojim namjerama. Pozivam poštene ljude iz SDA da se pridruže borbi protiv najgoreg oblika korupcije koja razara naše društvo, uništava budućnost našoj djeci i slabi nas pred neprijateljima, vanjskim, a posebno unutrašnjim. Pozivam sve nas na jedinstvo u borbi protiv ove pošasti”, zaključio je Konaković za RadioSarajevo.

 

Višemilionski kriminal u sarajevskom preduzeću “Rad”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments