“Samo joj noge nisu izgorjele”: Potresno svjedočenje kćerke Milice koju je suprug zapalio

“Ugasi me, molim te. Neka si ti dobro, pa neka ja umrem”, rekla je svojoj kćerki Milica Marinković (33) koju je nekoliko trenutaka prije vanbračni suprug Branislav Stanivuković (43) polio benzinom i zapalio na ulici.

Niko danas u sudnici Okružnog suda u Banjaluci nije mogao ostati ravnodušan na riječi Slađane Marinković koja je u potresnom svjedočenju do detalja ispričala šta se dešavalo kobnog dana kada je izgubila majku u napadu bolesne ljubomore vanbračnog supruga i optuženog za teško ubistvo Branislava Stanivukovića.

“Mama je bila mirna i dok je gorjela rekla mi je mirno: ‘Ugasi me, molim te”, prisjetila se Slađana.

Kćerka je ispričala da je majku koja je bila u plamenu gasila svojom jaknom. U isto vrijeme, Stanivuković je nakon podmuklog napada, pobjegao u kafanu.

“Imala je jake opekotine i njeno tijelo od pasa pa gore, sve je izgorjelo. Samo joj noge nisu izgorjele, a na glavi je ostao samo dio kose. U gašenju mi je pomogla žena koja je tad naišla. Pozvala sam policiju i hitnu koji su brzo došli”, ispričala je jecajući Slađana.

Prisjetila se da je kobnog dana, ujutro oko šest časova, majka poslala na telefon poruku i rekla da nije ni spavala, jer se posvađala sa Branislavom.

“Ispričala je da je bježala od njega, jer je rekao da će zapaliti našu porodičnu kuću u Mrčevcima i njene stvari. Tad sam mu poslala poruku ‘Ej buraz!’, a on me nazvao i rekao, ‘Gori, sve gori, ti ćeš meni oprostiti, ja ću uraditi to što sam naumio’”, ispričala je Slađana.

Dodala je da je Stanivukovića pozvala da dođe po nju autom što prije, što je on i učinio, pa su krenuli prema Mrčevcima.

“Dok smo prilazili Mrčevcima i kući on je vidio policiju koju je majka zvala i krenuo pravo. Rekla sam šta si uradio, a on me pogledao čudno. Došli smo pred kuću. Policija je pričala s njim i otišli su oni na jednu, a on na drugu stranu, jer su mu rekli da ide odatle. Mama je bila samo u klompama i imala je kecelju i potkošulju ispod. Kad je otišao, mi smo krenule pješice prema Aleksandrovcu i firmi gdje radi”, prisjetila se Slađana.

Dodala je da se Stanivuković brzo vratio i za njima autom išao polako i njenoj majci govorio da je voli.

“Kada smo došli do mjesta gdje nema kuća prestigao nas je i stao. Izašao je iz auta noseći flašu. Rekao je ‘Sad je dosta, ti ćeš mene ostaviti’, te tom flašom polijevao mamu, a ona je bježala od njega. Trčala sam za njima i u jednom momentu vidjela kad je pružio ruku i veliki plamen od pasa nagore”, prisjetila se tragedije kćerka žrtve.

Istakla je da je Stanivuković njenu majku psihički i fizički zlostavljao 11 godina.

“Živejla sam s njima tri godine i više pamtim ružne dane, nego lijepe. Ona ga je pokušala ostaviti, ali nije smjela. Kada je 2012. godine otišla u Austriju nazvao je da se vrati ili će ubiti mene i zapaliti njenu porodičnu kuću, pa se ona vratila. Kuću je i zapalio”, rekla je Slađana.

Optužnica

Stanivuković se tereti da je punih 10 godina zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu braneći joj da ga napusti, te da bilo kome priča o tome.

Prema navodima optužnice, prvi put je nesrećna žena pobjegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu Stanivuković je zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

“Iz straha za život svoje maloljetne kćerke M.S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, nesrećna žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom”, navodi se u optužnici, piše Srpskainfo.

Dugogodišnje zlostavljanje i porodično nasilje kulminiralo je 20. jula ove godine. Kobnog dana Stanivuković je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio. Sve je posmatrala ćerka žrtve. Nesrećna žena je sa teškim opekotinama prebačena u UKC Republike Srpske, ali je nažalost preminula 3. avgusta.

Vještačenje optuženog Branislava Stanivukovića tokom istrage utvrdilo je da se radi o emocionalno nestabilnoj ličnosti koju karakteriše nasilničko ponašanje.

“Ovo nije duševna bolest, a optuženi je u trenutku izvršenja krivičnog djela bio svjestan posljedica”, objasnila je tužilac Ninković.

Zapalio ženu, pa popio pivo

Vlasnica roštiljnice “Snježana” u Kukuljama kod Srpca Snježana Brkić, ispričala je da je kobnog dana Branislav Stanivuković došao kod nje naručio pivo i rekao da je zapalio ženu.

“Rekao je da će doći policija, a kada sam ga pitala zašto, odgovorio je da je zapalio svoju ženu. Pitala sam ga kako i kada se to dogodilo, a on je odgovorio da je polio benzinom i zapalio svojim upljačem. Nisam mogla da vjerujem to, ali ubrzo je došla policija”, prisjetila se tragičnog dana Brkićeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79