Sanski Most u crnom: “Građani su u šoku i nevjerici zbog onog što se danas dogodilo”

Sanski Most u crnom: “Građani su u šoku i nevjerici zbog onog što se danas dogodilo”


Tragičan, nezapamćen događaj i zločin potresao je danas Sanski Most. U pucnjavi koja se danas u jutarnjim satima dogodila u objektu Gimnazije, ubijeni su direktor ove obrazovne ustanove, Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika, Gordana Midžan.

Njih troje je iz automatske puške ubio Mehemed Vukalić, pomoćni radnik, a zatim je pokušao počiniti samoubistvo tako što je sebi pucao u prsa. Prema poslednjim informacijama, ubica je teško ranjen transportovan u Univerzitetsko klinički centar u Banjaluci i ljekari se bore za njegov život. Portparol policije USK Adnan Beganović kaže kako u ovome trenutku policija ne može potvrditi da li je u trenutku zločina u školi bilo učenika, budući da su u toku popravni ispiti, ali se zna da su u momentu pucnjave tu bili drugi profesori Gimnazije i Mješovite srednje škole, budući da ove obrazovne ustanove dijele isti objekat.

On je istakao kako je u toku istraga o motivima ovoga događaja. Prema nezvaničnim informacijama, ubica je noseći automatsku pušku u ruci ušao u objekat Gimnazije i nije nasumično pucao po školi, već je po kabinetima tražio tačno određene osobe u koje je potom pucao i lišio ih života.

O motivima događaja se još uvijek ne zna ništa pouzdano, ali se nagađa kako je ubica sa ubijenima od ranije imao određene razmirice, a navodno im je i ranije upućivao verbalne prijetnje. Ovaj događaj je duboko potresao javnost Sanskog Mosta, jer su svi ubijeni bili ugledni građani i omiljeni profesori. Ovo je šokantan događaj i teško je u ovome trenutku naći i uputiti riječi utjehe porodicama ubijenih.

Ovo su osobe koje je ubio Mehemed Vukalić: “Profesoricu su svi voljeli”

Izgubili smo živote naših dragih sugrađana koji su mnogo značili našoj lokalnoj zajednici i ništa ne može nadomjestiti njihov gubitak. Porodicama ubijenih upućujemo izraze najdubljeg saučešća.

O tome kako je to jutros izgledalo ispričao nam je jedan od uposlenika ugostiteljskog objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini škole Selim Kamber.

“Jutros smo čuli neke zvukove iz škole, mislili smo da se nešto radi unutra. Nedugo nakon toga došla su dva policijska službenika i rekli nam da uđemo u objekat i da ne izlazimo i to smo uradili. Kasnije smo vidjeli šta se zaista dogodilo. Ovo je šok, teško je povjerovati da se nešto ovako dogodilo u Sanskom Mostu”, kazao je Kamber dodavši da je poznavao sve učesnike današnjeg događaja.

@crnahronikaofficialTragedija kakvu Sanski Most ne pamti♬ original sound – crnahronikaofficial

U šoku su i uposlenici benzinske pumpe koji su svakog dana sretali učesnike današnjeg događaja. Ističu da je bilo teško povjerovati da se nešto ovako desi te da još ne mogu vjerovati šta se dogodilo.

Policijski službenici danas su oko 16 sati završili uviđaj u školi, a pogrebno društvo je odvezlo tijela ubijenih te će najvjerovatnije biti naložena njihova obdukcija.

U međuvremenu, policija je pregledala i putničko motorno vozilo Opel koje je bilo ograđeno trakom, a pregledu su prisustvovali i članovi porodice koji su pod pratnjom specijalne jedinice došli ispred škole piše Klix.

@crnahronikaofficialGrađani u šoki u nevjerici zbog trostrukog ubojstva♬ original sound – crnahronikaofficial



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija