Sarajevo: Buljubašića nože ubo čak 62 puta! Četiri rane bile smrtonosne!

Timur Kadić je Halima Buljubašića nožem ubo čak 62 puta, rekao je danas vještak patolog Nermin Sarajlić u Kantonalnom sudu u Sarajevu nanijevši mu najmanje četiri smrtonosne rane.

Piše: D. Pavlović

U nastavku suđenja Kadiću vještak Sarajlić je rekao da je vještačio povrede na tijelu Buljubašića te predočio obdukcioni zapisnik. Govoreći o rezultatu obdukcije vještak je rekao da su na tijelu nastradalog bile ukupno 62 ubodne, probodne, ubodno rezne i rezne rane.

Optuženi je Buljubašiću najviše rana nanio udarajući ga u grudni koš, čak 26. Dva puta mu je probo srce. Usljed zadobijelih rana Buljubašić je preminuo na licu mjesta.

Pored toga, vještak je naveo da je na tijelu našao pet ubodnih rana na potiljku, devet uboda na stražnjem dijelu vrata, četiri rane na lijevom, a dvije na desnom ramenu. Kadić je Buljubašića devet puta porezao po lijevoj i pet puta po desnoj ruci, te dva puta ubo u stomak.

Povrede na rukama su, prema nalazu vještaka bile “odbramene rane”. Ubodne rane na potiljku i stražnjem dijelu vrata nastala kada je Buljubašić pao na tlo.

Podsjetimo, prema optužnici Kadić se tereti da je 31. marta u Ulici Resnik, opština Hadžići, u objektu farme pilića, Buljubašića, uposleniku te farme, upotrebom noža nanio više teških tjelesnih povreda, usljed kojih je oštećeni preminuo na licu mjesta.

Nakon što je uhapšen, u policiji priznao da je došao u pilićaru da opljačka novac radi kupovine droge. No, na početku suđenja optuženi je kazao da nije imao namjeru da ubije Buljubašića.

Predsjedavajuća sudskog vijeća sutkinja Elvira Begović ročište odgodila za 7. decembar kada će iskaz dati pripadnik MUP-a KS Bogdan Vidović.

Kadić je javnosti poznat i po paljenju kladionica, navodno jer mrzi kockanje. Njegov advokat Omar Mehmedbašić ga je branio kada je u oktobru 2019. uhapšen zbog paljenja jedne kladionice.

– Svi smo mislili da je u pitanju neki reket, no, kad mu je policajac, tokom saslušanja, rekao da ga imaju na video snimku jedne kladionice. Timur je rekao: “Šta jedne, ja sam zapalio devet kladionica. Zar ne vidite šta kladionice rade omladini”. Ja sam tada predložio njegovo psihijatrijsko vještačenje, te se on liječio na neuropsihijatriji. Ja ću i ovaj put tražiti Kadićevo neuropsihijatrijsko vještačenje”, rekao je Mehmedbašić nakon ročišta za Crnu hroniku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79