Sarajevo: Dok se učio tevhid za Halidu Bojadži, neko joj opljačkao kuću

U Sarajevu je u 29. aprila u 73. godini preminula Halida Bojadži, pripadnica Armije RBiH, kojoj su 1992. godine dva sina ubijena granatom ispaljenom sa položaja Vojske Republike Srpske (VRS) na sarajevsko naselje Sedrenik.

Tog kobnog 9. juna 1992. godine u ulici Sedrenik, u dvorištu kuće porodice Bojadži, ubijeni su Mirza Bojadži (12 godina) i Fehim Bojadži (17) te kćerka njihovog amidže Amina Bojadži koja je imala 14 godina. Osim njih, poginuo je i mladić Sakib Prašović koji je imao 24 godine.

Halidi Bojadži se 9. maja u džamiji na Sedreniku učio tevhid, a to je iskoristio jedan besramni lopov koji joj je opljačkao kuću u kojoj je živjela.

Tu informaciju je na Facebooku objavio Muhamed Hamzić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Sedrenik.

“Želim vas obavijestiti o nedavnom događaju koji je potresao našu zajednicu. Dana 9. maja, dok se u našoj džamiji na Sedreniku održavao (učio) tevhid sedmine u spomen na preseljenje rahmetli Halide Bojadži, došlo je do provalnog incidenta u porodičnoj kući Bojadži, praćenog ozbiljnom krađom.

Ovakvi događaji nas sve duboko pogađaju i zabrinjavaju, posebno zbog gubitka sigurnosti u našem okruženju”, naveo je Muhamed Hamzić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79