Sarajevo: U akciji “Trougao” uhapšeno šest osoba, osumnjičeni su za prevaru u privrednom poslovanju

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku podršku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Trougao“.

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo u vezi sa krivičnim djelima Prevara u privrednom poslovanju i Prevara slobode je lišeno šest osoba.

Uhapšeni su Dž.R. (46) rođena u Sarajevu, M.O. (48) rođen u Sarajevu, E.Z. (50) rođen u S. Makedoniji, M.Č. (57), rođen u Foči, J.R., (47) rođen u Sarajevu, S.A., (46) rođen u Sarajevu – svi iz Sarajeva.

Za licem J.R. su bile raspisane tri operativne potrage zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, na više lokacija na području općina Centar, Novi Grad i Ilidža u cilju dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala, koja su počinjena na štetu više fizičkih i pravnih lica.

Pronađena je i izuzeta obimna dokumentacija, tražena Naredbom, a koja će biti korištena u daljnjem krivičnom postupku.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju daljnji rad na ovom predmetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79