Sarajevska policija oduzela Opela Corsu od vozača koji je imao 11.667 KM kazni

Sarajevska policija oduzela Opela Corsu od vozača koji je imao 11.667 KM kazni


Bez vozačke upravljao neregistrovanim vozilom, a ima više od 11.000 KM duga za kazne

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u četvrtak u 12.10 sati u mjestu Orahov Brijeg, opština Vogošća kontrolisali su vozilo Opel Corsa, kojim je upravljao M.H. (25), nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske tablice, da vozilo nije registrovano, te da M. H. upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a da ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 11.667 KM kao i da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, saopćeno je iz MUP-a KS.

– Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184., člana 207. i člana 209. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini – navode iz policije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija