Sarajevska općina prodaje zemljište za izgradnju 10 stambenih objekata

Sarajevska Općina Stari Grad raspisala je javni konkurs za prodaju zemljišta u naselju Mošćanica. Uz zemljište dolazi i dozvola za izgradnju 10 objekata za kolektivno stanovanje.

U pitanju je građevinsko zemljište na području Gazijinog hana, u ulici Sarajevskih gazija.

Na lokaciji je moguća izgradnja stambenih objekata kolektivnog tipa, spratnosti: suteren, visoko prizemlje i sprat. Iz Općine navode kako je riječ o lijepom i prostranom placu za gradnju u prirodnom okruženju i sa prilazom iz ulice Sarajevskih gazija.

“Naselje Mošćanica inače asocira na opuštajuću prirodu i mjesto gdje mnogi vole pobjeći od gradske vreve i gužve, a u isto vrijeme biti blizu gradskim dešavanjima. Svojom površinom Mošćanica je najveća mjesna zajednica u Starom Gradu i zauzima 1/3 ukupne površine ove općine”, navodi se u oglasu.

Cijena zemljišta 225.000 KM

Budući investitor bit će obavezan da arhitekturu novih objekata uklopi sa ambijentom i poštuje odredbe Odluke o provođenju Regulacionog plana.

Olakšavajuća okolnost za investitore je ta što na lokaciji postoji infrastrukturna mreža. Osim stambenih objekata, postoji mogućnost i za izgradnju parking-prostora za buduće stanare.

“Važno je naglasiti da se Općina Stari Grad prilikom odluke za prodaju ovog zemljišta i određivanja cijene vodila trenutnom ekonomskom situacijom izazvanom pandemijom. Urađen je i prateći elaborat. Početna prodajna cijena za zemljište, za V stambenu zonu iznosi 225.000 KM”, naveli su iz općine.

Izvor : Općina Stari Grad

Zainteresovani investitori trebaju poslati svoje ponude Općini Stari Grad. Javno otvaranje prijava izvršit će se 11.06.2021. godine u Općini Stari Grad u 15,00 sati. Zemljište će biti prodato onome ko ponudi najvišu cijenu.

Konkurs će biti otvoren 15 dana, počevši od 21.maja, 2021. godine, a svi detalji mogu se pročitati na općinskoj web stranici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79