Sarajevski efendija stao u odbranu političara Okerića: “Edo je brat, koji je svjestan emaneta koji je preuzeo”

Sarajevski efendija stao u odbranu političara Okerića: “Edo je brat, koji je svjestan emaneta koji je preuzeo”


Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić i ministar u Vladi KS Almir Bečarević danas su na svojim press konferencijama otvorili temu vezanu za donacije Vlade Kantona Sarajevo NiP-ovim udruženjima, a sve nakon što je SBiH, između ostalih, optužio Narod i pravdu da je organizacijama čiji je osnivač koje je osnovala dala više od 200.000 KM.

Na društvenim mrežama ovih dana javnost je burno reagovala, a najzanimljivija je, čini se odbrana poznatog sarajevskog efendije Sadrudina Išerića inače poznatog po svojim političkim stavovima u kojima brani sarajevske političare. Ovog puta Išerić je stao u odbranu Okerića, javno na svom Facebook profilu – piše Crna-Hronika.

“Edo Okerić je koliko znam, brat, koji je svjestan emaneta koji je preuzeo i koji se boji Allaha u onome što radi, a Allah najbolje zna.  Puno su zla i razdora nanijeli raznorazni, ostrašteni pojedinci, svojim potvorama i lažima, znani i neznani.” – izjavio je Sadrudin Išerić na svom Facebook profilu.

Ništa tu ne bi bilo sporno da jedan efendija brani političara, jer smo navikli da u Bosni i Hercegovini, u političkom svijetu jak utjecaj imaju vjerski poglavari, popovi, hodže, pogotovo ako preko političke veze dobiješ stan u Sarajevu.

Konaković uvakufio budžetske pare: Sto hiljada maraka za stan imama Careve džamije

Otkrivamo vezu između poznatog sarajevskog efendije i članova Naroda i Pravde.

Upravo je Elmedin Konaković predsjednik NiP-a, dao 100.000 KM za stan imama Careve džamije odnosno za stan Sabduina Išerića, a ovaj postupak su upravo otkrili novinari prije 4 godine.

Vlada KS u avgustu prebacila 100 hiljada KM na Konakovićev predračun, a on taj novac prebacio Islamskoj zajednici za “obezbjeđenje stambenog prostora” imamu Careve džamije. Imam Careve džamije Sadrudin Išerić blizak Kemalu Ademoviću, političkom direktoru Naroda i pravde

“Odobravaju se novčana sredstva u iznosu od 100 hiljada maraka Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo na ime podrške aktivnostima, a u svrhu realizacije projekta obezbjeđenja stambenog prostora za potrebe imama Careve džamije. Sredstva iz tačke 1 teretit će poziciju Kabineta predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, konto – kapitalni transferi neprofitnim organizacijama”, navedeno je u Odluci koju je potpisao Elmedin Konaković.

U obrazloženju Odluke je navedeno da se Medžlis IZ Sarajevo obratio Predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo sa molbom za donaciju sredstava za obezbjeđeje stambenog prostora za potrebe imama Careve džamije, te da predsjedavajući Konaković uslišio njihovu molbu.

Više o ovome čitajte OVDJE.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija