Sarajevski mafijaši krenuli zavaljivati jedni druge

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je mjere zabrane – kućni pritvor za slobode lišenog bivšeg pjevača i muzičara Danijela Dadu Džafića.

Osim njega, mjere zabrane predložene su i za slobode lišenu Sabinu Bostandžiju.

Džafić je pristao na punu saradnju sa Tužilaštvom i progovorio o svim nezakonitim radnjama o kojim je govorio i na nedavno objavljenom video snimku.

Inače, slobode lišeni Džafić povezan je sa Elvisom Keljmendijem i Denisom Stojnićem.

Ovo je peti član kriminalne grupe povezane sa Sky aplikacijom koji je pristao na saradnju sa Tužilaštvom BiH. Sada treba očekivati nova hapšenja koja vode prema policijskim agencijama i tužilaštvima.

Dosad su svoje priče ispričali Elvis Keljmendi, Denis Stojnić i Danijel Džafić, a tužioci imaju dobar dio kriminalno-policijskog mozaika.

Prema informacijama Raporta, pojedini korumpirani inspektori FUP-a koje su lišeni slobode spominjali, krenuli su u akciju zataškavanja svojih kontakata.

U ovoj policijskoj instituciji trenutno vlada panika. Oni inspektori koji su imali sumnjive, neprmjerene ili čak zabranjene kontakte s krimosima, sad pokušavaju zataškati svoje postupke. Tačnije – legalizirati.

Tako se sad pokušavaju sjetiti kad, gdje i zašto su sjedili s određenim osobama te sastavljaju službene zabilješke o tome. Time pokušavaju opravdati svoje druženje s kriminalcima, tako što će kazati da su prikupljali podatke bitne za operativne poslove FUP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79