Sarajevski taksista ogorčen na policiju koja skače iz žbunja: “Već treću kaznu plaćam na 61 km/h”

Nakon tragedije koja se desila u Sarajevu, Vlada Kantona Sarajevo i MUP Kantona Sarajevo odlučili su smanjiti ograničenje brzine, te loviti vozače koji voze preko ograničenja. Umjesto najavljenog rata sa bahatim vozačima i trkačima, nadležni su počeli loviti građane, taksiste i druge piše Crna-Hronika.

Sve je počelo nakon što je portal Crna-Hronika objavio ovaj snimak, a podijeljen je i na društvenim mrežama. Prikazuje kako policajac u sarajevskom naselju Stup zaustavlja vozilo, istrčavajući sa zelene površine tramvajskog pojasa, na kojoj je nisko rastinje, na glavnu gradsku saobraćajnicu.

@crnahronikainfo

Policajac u Sarajevu se sakrije u žbunj te slika vozače… vaš komentar?

♬ original sound – CRNA Hronika

Jedan od najpoznatijih sarajevskih taksista Šaćir Zenuni na svom TikTok profilu objavio je svoje nezadovoljstvo povodom sarajevskih policajaca koji iskaču iz žbunja te kažnjavaju vozače koji voze 61 km/h.

Na video snimku se vidi policijsko vozilo koje je parkirano i skriveno “duboko u zelenoj površini”

“Hajde malo ohladite i nas i policajce. Iskaču iz žbunja u 00:15 na 61 km/h već treću kaznu plaćam. Daj malo da zaradimo koji vam je?” – objavio je sarajevski taksista na svom TikTok profilu.

@zenunisacir

♬ Sweet Feeling – RILTIM

Zašto zbog bahatih vozača trebaju da trpe drugi građani koji savjesno voze i poštuju pravila saobraćaja?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79