Sarajka pravi haos sa golubovima u centru Zagreba: “Stanari nemaju strpljenja, pozivaju policiju i sudove”

Sarajka pravi haos sa golubovima u centru Zagreba: “Stanari nemaju strpljenja, pozivaju policiju i sudove”


Stanari zgrade u Držićevoj ulici, u Zagrebu, već su nekoliko godina ogorčeni zbog praznog stana u koji su ušli golubovi i koji je postao leglo zaraze. Naime, vlasnica stana odselila se u Sarajevo, ostavila otvoren prozor, a do nje se sada ne može doći.

U stanu na 6. katu zgrade u Držićevoj 10 godinama niko ne živi, a niko ga i ne održava.

“U stanu nitko ne živi. Ne znam iz kojeg razloga rolete su ostale otvorene, vrata su se slučajno ili namjerno otvorila i uslijed vjetra i svega na par prozora i na par vrata stakla su razbijena, a naši stanari golubovi su našli rupu u tome i našli su svoj smiraj”, kaže Ante Cukrov, predstavnik suvlasnika zgrade u Držićevoj 10.

Prije 5 godina stanari su pozvali dežurne službe zbog puknuća cijevi.

“Vatrogasci, policija i ostali su bili angažirani. Unutra je ušao majstor koji je sanirao samo taj kvar i vrata su zatvorena. Za divno čudo, gospođa se sutradan pojavila s komentarom odakle pravo bilo kome da ulazi u njen stan”, govori Cukrov.

Prije pet godina kad se ulazilo, stanari koji su bili prisutni, rekli su da je već bilo brdo leševa golubova i njihovog izmeta te da je bilo nemoguće bez maske boraviti unutra, kaže.

Vlasnica stana godinama živi u Sarajevu

Vlasnica stana godinama živi u Sarajevu. Duguje novac za pričuvu i ostale režije. Kontaktirali smo s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom koje se ne brine za ovu zgradu, no dali su savjet stanarima.

“Upravitelj može od nadležnog suda zatražiti izdavanje privremene mjere za ulazak u stan iz kojeg prijeti ugroza za ostale suvlasnike nekretnine. Potrebno je provesti mjere dezinfekcije te onemogućiti ulazak golubova u nekretninu”, kažu iz Grada Zagreba.

Upravitelj zgrade pokušao je doći do vlasnice spornog stana.

“Na traženje pojedinih suvlasnika uputili smo pisani dopis vlasnici predmetnog stana na njenu adresu u BiH, ali se preporučena pošiljka vratila kao nepreuzeta. Također, na zahtjev nekoliko suvlasnika održali smo sastanak te smo suvlasnicima dali jasnu uputu kako svoja susjedska prava mogu ostvariti pred nadležnim sudom”, ističe Nataša Spevec, voditeljica poslovnice Zagreb i prokuristica društva Lind-grad d.o.o. i Fugger d.o.o.

Stanari više nemaju strpljenja.

“Ajmo, ne znam tko može zakonski kako to provesti – ući u stan, maknuti golubove, zablindirati prozore, zatvoriti vrata pa onda nek ide priča dalje jer ovo što kažete sa sudom – to sve traje vremenski”, ističe Cukrov.

Sve traje predugo, a mjerodavne službe tvrde da probleme vezane uz privatno vlasništvo treba rješavati privatnim putem piše HRT.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija