Sarajlija pušten da se brani sa slobode: Muškarac negirao da je napastvovao ženu

 

Kako je za portal “Avaza” potvrdio sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, Sarajlija koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao stranu državljanku, pušten je na slobodu nakon ispitivanja u policiji.

– On je pušten da se brani sa slobode- kazao je za “Avaz”, advokat Mehmedbašić.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su u prijepodnevnim satima uhapsili muškarca iz Sarajeva kojeg je državljanka Dominikanske Republike prijavila za silovanje.

Strankinja je angažirala Sarajliju da ju vozi tokom njenog boravka u BiH.

On je negirao da ju je silovao navodeći da su zajedno čak boravili nekoliko dana u Makarskoj.

pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo danas su u prijepodnevnim satima uhapsili muškarca iz Sarajeva kojeg je strana državljanka prijavila za silovanje.

Riječ je o ženi koja dolazi iz Dominikanske Republike, te je u Sarajevu boravila nekoliko dana. Nezvanično saznajemo da je strankinja angažirala Sarajliju da ju vozi tokom njenog boravka u BiH.

Danas je u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo izvršena kriminalistička obrada nad uhapšenim muškarcem, nakon čega je zadržan u policijskim prostorijama. Za ženu je utvrđeno da je imala seksualne odnose, a kako nam je rekao izvor iz istrage, uhapšeni muškarac je negirao da ju je silovao.

– Rekao je daje sve bilo na dobrovoljnoj bazi. Pokazao je inspektorima svoj mobitel u kojem su fotografije njega i strankinje u Makarskoj gdje su boravili pet dana. Rekao je je i da ga je pitala da se njom oženi – kazao je izvor „Avaza“.

Policija će u narednim danima detaljnije ispitati navode iz prijave koju je strankinja podnijela nakon povratka u Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79