Savezima penzionera 120.000 KM podrške

Savezima penzionera 120.000 KM podrške


Predstavnici saveza penzionera u Federaciji BiH potpisali su s federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem ugovore kojim im se odobravaju sredstva za financiranje rada za ovu godinu.

Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, ovaj transfer savezima penzionera dodjeljuje se u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju i ove godine u ukupnom iznosu od 120.000 KM, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne godine, kad je ukupni iznos osiguranih sredstava za rad saveza penzionera iznosio 80.000 KM.

Oba saveza penzionera su partneri Ministarstva i aktivno sudjeluju u donošenju odluka koje se tiču prava u položaja penzionera, od donošenja zakona iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja do konzultiranja kod donošenja odluka o topličkom liječenju i svih drugih segmenata vezanih uz poboljšanje položaja ove populacije i njihova ukupnog životnog standarda.

Osim povećanja iznosa transfera za rad saveza, Ministarstvo i Vlada FBiH će i ove godine u rebalansu proračuna osigurati dodatni milion KM za bansko liječenje penzionera te sredstva za isplate jednokratne pomoći u 2024. godini, navodi se u saopćenju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija