SBB: “Trojka” je kriva što Opća bolnica ima milione, a moli sadaku za hranu pacijentima

Klub zastupnika SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo traži održavanje hitne sjednice Skupštine, na kojoj će se raspravljati o alarmantnom stanju u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a u vezi s nedopustivim problemima u snabdijevanju namirnicama ove ustanove i činjenici da se javno moli da se ležeći pacijenti hranom snabdijevaju uz pomoć građana i kompanija.

– Nedopustivo je da institucija s takvom reputacijom i veoma stabilnim finansiranjem ne drži do svoga dostojanstva, pa javno traži sadaku od koronom i inflacijom devastirane privrede i osiromašenih građana. Smatramo da je osim menadžmenta, koji nije pravovremeno i adekvatno reagirao, najviše odgovorna Vlada “Trojke”, koja ima obavezu da ne dozvoli da Opća bolnica radi po “sadaka sistemu”, dok u svakom trenutku na računu ima nekoliko miliona maraka i dok o toj ustanovi odlično brine Zavod zdravstvenog osiguranja KS – saopćio je SBB.

S tim u vezi, od “Trojke” očekuju da sazove hitnu sjednicu na kojoj će ovaj problem biti riješen.

– Posebno je sramotna činjenica da je menadžment bolnicu doveo u ovakvu poziciju u trenutku kada deseci drugih bolnica u FBiH i dalje potpuno normalno funkcionira i poštuje Zakon o javnim nabavkama i, istovremeno, u vrijeme kada u Skupštini KS treba da se usvaja nacrt zakona prema kojem će Opća bolnica dobiti na značaju i postati kantonalna – zaključuju u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79