Schmidt umjesto u Banjaluku otišao na sastanaka na Nikšićem u Vladu FBiH

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt sastao se danas u zgradi Vlade Federacije BiH sa premijerom ovog entiteta Nerminom Nikšićem.

Nije poznato koji je povod sastanka, jer nije najavljen, s obzirom da je visoki predstavnik u BiH danas trebao putovati u Banju Luku na sastanak s potpredsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Ćamilom Durakovićem.

Međutim, Schmidt je danas odustao od od tog sastanka, nakon što je predsjednik RS-a Milorad Dodik “digao na noge” predstavnike SNSD-a i satelitskih stranaka u državnim i entitetskim institucijama, a bilo je govora čak i o povlačenju Srba iz institucija BiH.

Iz OHR-a još uvijek nisu zvanično saopćili razloge Schmidtovog odustajanja od najavljenog sastanka, no Dodik je odmah održao pres konferenciju na kojoj je praktično proglasio svoju “pobjedu” nad institucijom OHR-a piše Klix.

Oglasio se i sam Duraković koji je saopćio da je razočaran odlukom Schmidta da ne dođe na sastanak, nazvavši ovu odluku presedanom sa nemjerljivom posljedicama za budućnost BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79