SDA KS: Raspad Trojke je nezaustavljiv, dio vladajuće strukture odbija služiti privatnim interesima

Frankenštajnska koalicija koju su sastavili stranci, a kojom su prethodnih godina stvarani preduslovi za kršenje ustavnog poretka i instaliranje marionetskog režima u FBiH, raspada se nezaustavljivo, saopćio je danas Kantonalni odbor SDA Sarajevo nakon što je danas prekinuta sjednica Skupštine KS.

Puca po šavovima između NS i NiP-a u Sarajevu: Nisu podržani izvještaji, neki napustili sjednicu

– Međustranačke sukobe i podmetačine, “Trojka” je s nivoa općinskih vijeća donijela i u Skupštinu Kantona Sarajevo, što potvrđuje prekid današnje sjednice. Jasno je da dio vladajuće strukture odbija služiti privatnim interesima, nauštrb kapitalnih projekata u KS – navode iz sarajevske SDA.

Dodaju da “nakon što su akteri famoznog ‘Sarajevskog dogovora’ potrčali za foteljama i privilegijama viših nivoa vlasti, njihove frakcije potpuno su paralizovale dvije sarajevske općine, donijele neustavne zakone i proizvele brojne afere”.

– Trojka je Skupštinu KS pretvorila u “pačju školu”, u kojoj predsjedavajući Skupštine budžetski novac raspoređuje udruženjima bliskim njegovoj stranci.

Takvu koaliciju ne može zakrpiti ni igrokaz u kojem premijer da ostavku, a onda bude mandatar za novi sastav Vlade, u kojoj je on ponovo premijer. Takva vlast i treba da se raspadne, jer predstavlja opasnost za ovdašnji politički sistem i budućnost Bosne i Hercegovine.

Ta vlast, utemeljena na ideologiji populizma, lažnoj pravdi, neprovedenoj depolitizaciji javnih preduzeća i prividnoj brizi za običnog čovjeka, uspješna je samo na društvenim mrežama.

Umjesto građanima, ta vlast dobro je donijela samo predsjednicima tri stranke, koji su zasjeli u dvije državne i jednu entitetsku fotelju – zaključuju u saopćenju iz SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79