SDA: Nesigurnost, mafijaški obračuni i ulični kriminal su postali svakodnevnica

Iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) stiglo je saopćenje u kojem su se iz ove stranke osvrnuli na jučerašnje ubistvo u sarajevskom naselju Pofalići. Iz SDA su imali poruku za premijera KS i predsjednika Naše stranke Edina Fortu.

Ulični kriminal doživio procvat

– Jučerašnje ubistvo u Sarajevu, nažalost još jedno u nizu, potvrđuje da je dolaskom na vlast Edina Forte i njegove vlade ulični kriminal doživio procvat a nesigurnost građana Sarajeva postala svakodnevnica.

Dok se neuvjerljivi Forto bavi trivijalnom propagandom protiv opozicije, a njegova stranka pravi animacije na kojima spaljuje ljiljane i logo SDA, na ulicama Sarajeva se zbiva pravi mafijaški rat.

Očigledno da Forto, kao profil, nije neko ko može garantovati red i sigurnost. Sa svojim ponašanjem i stavovima vodi grad u potpuno nesigurnost i anarhiju.
Forto nema nikakvu sigurnosnu politiku

Sigurnosna situacija je takva da čak i članovi vladajuće koalicije hodaju s pištoljem, jer NIP-ov i Konakovićev ministar unutrašnjih poslova ne radi svoj posao.

Edin Forto nema nikakvu sigurnosnu politiku što ohrabruje kriminalce i ubice da čine zlodjela, a u isto vrijeme građani Sarajeva žive u strahu za imovinu i živote, kako svoje tako i svoje porodice.

Vlada Edina Forte, zbog tolerantne i blage politike prema uličnom kriminalu, auto mafiji i trgovcima narkoticima je u potpunosti ugrozila sigurnost glavnog grada Bosne i Hercegovine i pokazala da upravljanje najvećim kantonom u državi ne smije biti poligon za eksperimente poput tzv. Trojke, neuvjerljivog i slabog premijera ili za vježbanje ministara pripravnika na najvažnijim resorima jer je cijena prevelika i mjeri se, nažalost, životima građana Sarajeva – napisano je u saopćenju Kantonalnog odbora SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79