SDA: Ovo je vlast koja “pokazuje zube” na samohranim majkama. Za Konakovićevu “nestranačku” ministricu je moral fluidna kategorija

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo koje predvodi ministrica Naida Hota Muminović, nema nikakvu reputaciju niti renome, već dosljedno odražava karakter vlasti koja ljudska prava štiti selektivno, saopćeno je iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo.

“To je vlast koja se zalaže za prava seksualnih manjina, učestvuje u paradama i izdašno ih finansira, ali kada na red dođu samohrane majke i djeca s poteškoćama u razvoju, tada vlast “pokaže zube”, započne njihov progon i sistemsku diskriminaciju, uskraćujući njihova ustavna i zakonska prava.

Dopis Pravobranilaštva KS: Upis dvoje djece s poteškoćama u vrtić narušit će reputaciju Ministarstva!

Kažu kako je nedopustivo ponižavajući i uvredljivi dokument Pravobranilaštva Kantona Sarajevo, kojim se na račun djece s poteškoćama u razvoju nastoji očuvati “reputacija Ministarstva”, a sprječava “potaknuti druge roditelje da traže upis”, te je ogledalo koalicije koju održavaju stranački preletači i očigledna politička korupcija.

“Najveći reputacijski rizik po Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Vlade Kantona Sarajevo predstavlja Konakovićeva “nestranačka” ministrica Naida Hota Muminović. Za nju je moral fluidna kategorija, a nakon korištenja toksičnog dezinfekcionog sredstva u školama, zapošljavanja osuđenog pedofila, kapricioznog provođenja eksterne mature i reformi kojima niko nije zadovoljan, ministrica svoj drugi mandat nastavlja uz afere i skandale.

“Na početku nove školske godine, odlučila je poigrati se statusom bosanskog jezika i pravima osjetljivih društvenih kategorija. Međutim, lošu reputaciju stečenu njenim praznim obećanjima, izbjegavanjem odgovornosti i njenim uvjerenjem da samo ona sve zna, ne može popraviti nijedan pravobranilac, saopćili su iz KO SDA Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79