SDA: S Konakovićevom “Trojkom” dobili krvave gradske ulice i vladavinu bandi

Konakovićeva izjava da “SDA više nikada neće vladati Sarajevom” odražava suštinu njegovog političkog života, kažu iz SDA.

“On je osnovao stranku, a onda okupio neopravdano ambiciozne nezadovoljnike, kako bi vodio lične obračune i hranio vlastite antagonizme. Pri tome je građane učinio taocima te prizemne politike, urušavajući vitalne funkcije Kantona Sarajevo što je kulminiralo opštom nesigurnošću u mandatu njegovog ministra policije Admira Katice.

S Konakovićevom “Trojkom” dobili smo prljave i krvave gradske ulice kojima vladaju bande, a ne njegovi ministri i direktori. Njegova vlast Sarajevo je učinila poprištem jezivih izvještaja o ubistvima, bombaškim napadima, otmicama i paljevinama. Pompezno su se razmetali s 300 mjera, a danas premijer Forto nije spreman odgovoriti ni na novinarska pitanja, a kamoli poboljšati sigurnost glavnog grada. Konaković umišlja da gospodari izbornom voljom građana, pa sebi i svojim satelitima već rezerviše nove mandate. Korumpirana i bahata vlast koja izmisli radno mjesto za osvježavanje prostora, otvaranje vrata i prozora nije dugog vijeka, zato je Konaković prerano produžio svoju budžetsku karijeru.

Uporedo s gnjevom građana raste i raspoloženje za smjenu sarajevske “Trojke”, pa vlasnik te koalicije već predosjeća tuzlanski scenarij. SDA prati krizu vlasti u Kantonu Sarajevo i priprema odgovor na nezapamćenu anarhiju, ne “da vlada”kako to kaže Konaković, već da građane Kantona Sarajevo oslobodi terora koji nad njima provodi FaceBook vlada.” stoji u saopćenju SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79