SDA: Trojka će HDZ-u isporučiti Ustavni sud BiH samo zbog tri i po godine mandata

Nakon što je SDP dao Miloradu Dodiku četvrtog delegata u Domu naroda BiH i nakon što je Trojka izglasala kadrove SNSD-a i HDZ-a sa crne liste na ključne pozicije u vlasti, SDP, NiP i NS se spremaju da HDZ-u isporuče i sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, navode iz SDA.

– To će se desiti ukoliko danas Komisija za izbor i imenovanje odluči da na glasanje u Predstavnički dom FBiH uputi ime samo jednog kandidata za sudiju Ustavnog suda BiH iz federalne kvote.

Kandidat kojeg Trojka planira podržati je eksponirani kadar HDZ-a. S obzirom na to da mandat sudijama traje do 70. godine, to bi značilo da će biti sudija u naredne dvije decenije.

Članovi Komisije iz Trojke se spremaju da za tri i po godine vlasitog mandata isporuče HDZ-u Ustavni sud Bosne i Hercegovine na narednih 20 godina.

Taj potez imao bi i teže posljedice po državu i njene interese od svega što je Trojka do sada uradila. Odluka koju sada donesu bila bi nepopravljiva i može se porediti sa posljedicama kakve je poroizvelo glasanje za pogubni Zakon o prebivalištu – saopćeno je iz SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79