SDA tvrdi da je pijani vijećnik SDP-a fizički napao načelnika, oni odbacuju optužbe

Iz Općinske organizacije SDA Gornji Vakuf tvrde da je na današnjoj sjednici Kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf vijećnik Kadir Kičin iz SDP vrijeđao i fizički nasrnuo na načelnika općine Seada Čauševića.

“Dana, 13.01.2022.godine, u 14,00 sati održana je sjednica Kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje na kojoj se trebala zakazati sjednica Općinskog vijeća kao i dnevni red sjednice. Sjednici su prisustvovali predstavnici političkih stranaka naše Općine, predsjednici klubova, predsjedavajući OV-a, načelnik Općine i sekretar Općine”, navodi se u saopćenju.

Dodaju da su sjednici prisustvovali i vijećnici OO SDP Gornji Vakuf- Uskoplje, koji su na sjednicu došli u “vidno alkoholiziranom stanju”.

Goran Batinić, predsjedavajući OV-a, nije bio u mogućnosti voditi sjednicu u normalnim okolnostima. Sjednicu je prekinuo nakon što su se vijećnici SDP-a ponašali suprotno Kodeksu Općinskog vijeća i Poslovniku o radu. Vijećnik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Općine”, navodi se.

Istakli su da oštro osuđuju “neprimjereno i siledžijsko ponašanje” vijećnika Kadira Kičina (vijećnik SDP-a Gornji Vakuf), te su pozvali nadležne policijske i pravosudne organe da poduzmu sve zakonom propisane radnje i mjere zbog ugrožavanja lične sigurnosti općinskog načelnika kao i sigurnosti svih prisutnih u zgradi Općine.

“Ovakav čin jednog općinskog vijećnika neće narušiti međuljudske odnose u našoj Općini kao ni normalno funkcionisanje Općinskog vijeća i administracije Gornji Vakuf-Uskoplje. Smatramo da je ovakav čin izraz nemoći i slabosti opozicije u Vijeću. Mi ćemo nastaviti sa podrškom uspjesima i projektima, koje trenutna većina zajedno sa načelnikom Seadom Čauševićem provodi u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje”, navodi se u saopćenju.

Povodom incidenta kontaktirali smo predsjednika SDP-a Gornji Vakuf Edina Gekić koji nam je kazao da nije došlo do fizičkog, već verbalnog sukoba.

“Član sam Kolegija, bio sam prisutan, nije bilo fizičkog sukoba, verbalni sukob jeste postojao poslije završetka sjednice kolegija. Nije bilo fizičkog kontakta, ja nisam uočio bilo kakav fizički kontakt”, rekao je Gekić.

Istakao je da ovo nije prvi put da se napadne načelnik jer ga i građani napadaju, te da iz SDA preuveličavaju razmjere incidenta.

“Oni podvaljuju nama, da smo nevjernici, oni su najpošteniji, sve što rade je u ime dragog Allaha, oni se kriju iza vjere, mi smo ćafiri, nevjernici, to je njihova politika”, dodao je Gekić.

“Generalno politika SDA u općini Gornji Vakuf/Uskoplje se svodi na jednog ili dva čovjeka, to je tiranija opća u općini. Opozicija nema nikakvih prava u općini. Krenemo od amandmana, gdje su odbili pomoć paraplegičarima, nezaposlenim porodiljama, za vantjelesnu oplodnju, to ne možemo da trpimo i gledamo. Načelnik svojevoljno odbija sve”, rekao je Gekić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79