SDA tvrdi da je zloupotrebljen lik Fikreta Prevljaka: Zaboravili da je fotografiju automirisa prvi objavio član Kantonalnog odbora SDA

Nakon što je fotografija automirsa s likom Fikreta Prevljaka, koju je objavio član Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i pomoćnik SDA-ov načelnika Opštine Ilidža Denis Muhović, izazvala podsmjeh javnosti danas se oglasio Opštinski odbor SDA Ilidža, piše PRESS.

“Nakon što je na društvenim mrežama i internet portalima objavljen promotivni materijal, automiris sa likom generala Prevljaka i grbom Općine Ilidža, želimo javnost upoznati da OO SDA Ilidža isti nije naručio, dijaznirao, distribuisao ili na bilo koji drugi način sudjelovao u njegovom kreiranju i objavljivanju.

U ovom momentu ovaj čin, duboko smo uvjereni u to, može biti djelo jedino političkih neistomišljenika i protivnika koji na ovaj način ne samo da pokušavaju omalovažiti lik i djelo generala Prevljaka, nego i podrivati demokratske principe.

OO SDA Ilidža još uvijek nije u javnost plasirao bilo kakav predizborni materijal, slogan ili dizajn, jer bi to u ovom momentu, kada kampanje još uvijek nisu zvanično zakonski dopuštene, predstavljalo grubo kršenje Izbornog zakona. Poštujući sve zakonske norme i pravila, uz potpuno uvažavanje demokratskih principa i izbornih pravila, kao stranka koja ima višedecenijsko sudjelovanje u vlasti na svim nivoima, vrlo dobro poznajemo regulativu izbornog procesa i same predizborne kampanje te shodno tome i djelujemo”, piše u saopštenju Opštinskog odbora SDA Ilidža.

Nije jasno da li je SDA ovim saopštenjem za javnost proglasila predsjednika Mjesnog odbora SDA Centar (Ilidža) Denisa Muhovića, koji je po automatizmu član Opštinskog odbora SDA Ilidža i član Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, neistomišljenikom i protivnikom Fikreta Prevljaka.

Naime, fotografiju automirisa s likom Fikreta Prevljaka prvi je na društvenim mrežama objavio upravo Muhović.

Da li je SDA odustala od automirisa zbog negativnih reakcija javnosti ili je stvarno neko “podmetnuo” Prevljaku, procijenite sami.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79