SDP: Izvjesno je da ćemo imati kandidata za gradonačelnika Sarajeva, ovo je tek uvod

Javnosti su se obratili iz Socijaldemokratske partije (SDP) i tom prilikom su ponovili da će upravo oni predložiti kandidata za gradonačelnika Sarajeva.

Zvaničnik ove stranke Nerin Dizdar se osvrnuo na njihov izborni rezultat.

“SDP je ušla sa šest načelničkih pozicija i izašla sa još šest načelničkih pozicija, a izvjesno je i sa pozicijom gradonačelnika Sarajeva”, naglasio je

Kako je kazao, zadržli su sva načelnička i gradonačelnička mjesta te da su se učvrstili u bastionima socijaldemokratije”, prenosi Klix.

Prema njegovim riječima, SDP je u Hercegovinu ušao na velika vrata pobjedivši u Jablanici. Tvrdi da je ova stranka osvojila veći broj odborničkih mjesta u Republici Srpskoj.

Rezultat je nazvao dobrim uvodom za Opće izbore 2022. godine. Najavio je da će Četvorka biti, kako je istakao, kostur, na Općim izborima.

Zahvalio se građanima na podršcima i koalicionim partnerima – Narodu i pravdu (NiP), Našoj stranci (NS) i Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi (NBL).

Bogić Bogićević novi gradonačelnik Sarajeva?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79