SDP o napadu na Čengića: Institucije moraju pokazati snagu i otkriti počinioce

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje jutrošnji bombaški napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića, saopćeno je iz ove stranke.

Navode da su ovakvi napadi “pokušaj zaustavljanja pozitivnih procesa u ovoj općini, koje je načelnik u proteklih nekoliko mjeseci pokrenuo, a sve u interesu građana ove općine”.

“U ovom, ali i u mnogim drugim slučajevima, nadležne institucije moraju pokazati snagu i otkriti počinioce, kako se ovakvi slučajevi više ne bi dešavali.

Kriminalne grupacije ne smiju upravljati procesima u ovoj općini, kao što je to bio slučaj u ranijem periodu vođenja ove općine.

SDP BiH će kroz institucije sistema učiniti sve da se ovakvim djelima što prije stane ukraj, a očekujemo da se inicijativama za pooštoravanje kazni za ovakva djela pridruže i ostale stranke.

Porodici Irfana Čengića upućujemo riječi podrške, u nadi da će nadležne policijske i tužilačke institucije hitno otkriti i najoštrije kazniti počinitelja ovog gnusnog napada”, saopćili su iz SDP-a.

Podsjetimo, rano jutros je na kuću Irfana Čengića bačena bomba, a prije četiri dana je bomba bačena vijećniku Vedadu Deljkoviću.

Policija sumnja na neke od vlasnika parkinga, a više možete pročitati u linku ispod.

Ko baca bombe Čengiću i Deljkoviću? Policija sumnja na vlasnike parkinga

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79