SDP podržao Alena Zulića za v.d. direktora NP Una: On im pretukao stranačkog kolegu

SDP podržao Alena Zulića za v.d. direktora NP Una: On im pretukao stranačkog kolegu


SDP-ovi ministri podržali su imenovanje osobe koja je pretukla njihovog stranačkog kolegu, Alena Zulića, za vršioca dužnosti direktora Nacionalnog parka “Una” na nedavnoj sjednici Vlade Federacije BiH u Mostaru.

Alen Zulić, rođen 25. marta 1976. u Bihaću, je prethodno radio kao profesor i pedagog u Umjetničkoj školi u svom gradu, a zatim je bio direktor JU “Kulturni centar” Bihać. Bio je i umjetnički rukovodilac prije nego što se vratio na poziciju direktora Kulturnog centra 2017. godine.

Ipak, Zulić je postao predmet kontroverze nakon što je bio uključen u incident na sjednici Gradskog odbora SDP-a 2020. godine, gdje je fizički napao tadašnjeg potpredsjednika SDP-a Bihać, Admira Čavkića. Ovaj incident rezultirao je povredama Čavkića, zbog čega mu je pružena medicinska pomoć.

Iako je Zulić kasnije napustio SDP i pridružio se lokalnoj stranci POMAK, što ga nije spriječilo da dobije podršku SDP-ovih ministara za novu funkciju, premijer i ostali ministri glasali su za njegovo imenovanje.

Ovaj potez izazvao je kritike i pokazao unutrašnje političke dinamike, sugerirajući da podrška unutar političke stranke može biti prioritet čak i kada je u pitanju imenovanje osobe koja je bila uključena u fizički sukob sa stranačkim kolegom.

Na novoj poziciji, Zulić će naslijediti Amarilda Mulića, koji je 13 godina obavljao funkciju direktora Nacionalnog parka “Una”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija