SDS otpustio 37 radnika: Razmatra se izlazak na izbore pod imenom “SDS Volja naroda”

SDS otpustio 37 radnika: Razmatra se izlazak na izbore pod imenom “SDS Volja naroda”


Srpska demokratska stranka (SDS) održava sjednicu Glavnog odbora u Doboju kako bi razmotrila strategije izlaska na izbore nakon nedavne blokade njenog tekućeg računa. Nakon ove sjednice, bit će zvanično poznato na koji način će SDS pristupiti predstojećim izborima.

Predsjednik SDS-a, Milan Miličević, potvrdio je na press konferenciji da se razmatraju različite strategije, uključujući i “krajnju” varijantu prema kojoj bi SDS na lokalnim izborima mogao izaći pod nazivom “SDS Volja naroda”. Istaknuto je da opcija gašenja stranke ne postoji, ali se razmatraju sve moguće izlazne strategije tokom trenutne situacije.

“Sve će zavisiti od izbornih pravila”, istakao je Miličević, naglašavajući da su u kompleksnoj situaciji značajne savjete pružili bivši predsjednik Mladen Bosić.

Osim toga, SDS je donio odluku o otpuštanju 37 radnika, kojima su podijeljene knjižice i savjetovano im je da potraže svoja radna prava na birou. Problemi su nastali zbog gašenja tekućeg računa SDS-a, koji se nalazi na američkoj crnoj listi od 2004. godine.

Na sjednici Glavnog odbora raspravlja se o novonastaloj situaciji, realizaciji zaključaka sa prethodnih sjednica, kao i o prijedlozima Pravilnika o radu Aktiva mladih i Aktiva žena SDS-a. Ključna tema sastanka je izlazak SDS-a na izbore i prevazilaženje situacije u kojoj se stranka našla nakon blokade stranačkog računa od strane Sjedinjenih Američkih Država, odnosno Kancelarije za kontrolu strane imovine (OFAC).

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je ugašen 27. marta 2024. godine, što je dovelo u pitanje finansiranje stranke i ostavilo 37 zaposlenih bez svojih zakonito zarađenih plata.

SDS se, kao jedina politička partija na crnoj listi Kancelarije za kontrolu strane imovine, suočava s izazovima uoči predstojećih izbora, dok stranački lideri razmatraju strategije izlaska na političku scenu u novonastaloj situaciji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija