Poslanik Saša Magazinović izložen jezivim prijetnjama smrću

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, Saša Magazinović, podijelio je na društvenim mrežama prijetnje koje su mu upućene. Magazinovića su javno vrijeđali, ali su ga i pozivali na nasilje.

“Lakoća mržnje je zapravo najstrašnija u ovome što vidite. Mrze jedni, drugi, treći. Žele smrt, bolest, imaju surove ideje o tome šta se treba dogoditi onome koga mrze. U ovom konkretnom slučaju – meni. Ljudi s kojima dijelimo životni prostor, pored kojih hodamo, pijemo kafu, puni su mržnje i destrukcije. I to što dio toga ostave u komentarima nije garant da će tu stvari i završiti. Ako je ovo svijet na koji pristajemo, lakoća mržnje će nam biti samo dio problema”, kazao je Magazinović.

Lavinu prijetnji pokrenuo je status kćerke Milorada Dodika, Gorice Dodik, koja je Sašu Magazinovića nazvala “izdajnikom” i drugim pogrdnim imenima jer je glasao za ulazak Kosova u Vijeće Evrope.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79