Sebija Izetbegović i njena desna ruka nisu prihvatile kandidaturu za Glavni odbor SDA

 

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović i doktorica na KCUS-u Enra Mehmedika-Suljić nisu prihvatile kandidaturu za člana Glavnog odbora SDA.

Kako su saopćili iz Općinske organizacije SDA Centar, Izetbegović je navela da želi u punom kapacitetu obavljati dužnosti u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Iako je na prošlom Kongresu SDA dobila daleko najveći broj glasova za člana Glavnog odbora, Izetbegović je odlučila prepustiti kandidaturu nekom od novopredloženih kandidata iz SDA Centara, u dubokom uvjerenju da će s jednakom posvećenošću i odgovornošću obavljati svoj mandat u najvećem organu SDA”, naveli su.

Ukazali su da Mehmedika-Husić iz istog razloga nije prihvatila kandidaturu. Iz SDA Centar su poručili da će, kako su saopćili, uvijek kandidovati najbolje kadrove za sve stranačke i javne funkcije.

Podsjećamo, Kongres SDA, na kojem će se birati i članovi Glavnog odbora, bit će održan 14. oktobra u Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79