Sebija Izetbegović: Sastanak s Vranićem je bio čudesan, respiratore ćemo povući ako Forto potpiše

 

Sastakak s Vranićem i Fortom je bio začuđujući, kazala je na početku svog obraćanja Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na današnjem obraćanju medijima.

Izetbegović je kazala da bi joj bilo drago da je sastanak snimljen ili da je neko od novinara bio na sastanku.

“Iza mojih leđa je prošireni sastav kriznog štaba infektivne klinike jer se govorilo o nekim navodnim pismima koje su uznemirili građane. Odlučila sam da odem na sastaak jer sam legalista i treba da poštujem poziv ministra, iako mislim da je bolje da on dođe kod nas”, kazala je Izetbegović.

Sastanak je čudesan jer je svaki takav s Vranićem, ponovila je, uz navode da će tužiti sve one koji su u javnost plasirali prvo pismo za koje je kazala da je lažno.

“Ono pismo nije meni upućeno nego sugrađanima na koje je naslovljeno.

“Onda smo razgovarali o drugom pismu koje nije pismo već dopis kolega za koji sam čula da su već formirane radne grupe da rješavaju navedene probleme. Vranić je rekao da je Klinički centar tvrđava, da niko ne može ući u njega, što nije istina jer je on bio gost na tom centru, a i tu je radio, istina jako malo”, izjavio je.

Mi smo danas dobili pitanje od Vranića zašto ne povučemo sve respiratore, dodala je, a mi smo rekli da ćemo ih povući ako ministar ili premijer to potpišu, ali da mi to nećemo uraditi dok imamo certifikat Verlaba.

“Mi nećemo povući respiratore zbog odgovornosti prema porodicama pacijenata, kao i zbog mogućnosti da nas Kinezi tuže. Ti respiratori koriste se po izboru zbog kliničke slike”, zaključila je Izetbegović piše Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79