Šef MUP-a Kosova: Velika zaplijena oružja na Kosovu

Šef MUP-a Kosova: Velika zaplijena oružja na Kosovu


Kosovska policija izvršila je racije na sedam lokacija na sjevernom dijelu zemlje i zaplijenila znatnu količinu oružja, uključujući eksplozive, automatske puške i druge vrste municije. Ministar unutrašnjih poslova, Xelal Svecla, izjavio je da se zaplijenjeno oružje povezuje s planovima Srbije za pripajanje sjevera Kosova.

Svecla je putem svog Facebook profila objavio da su policijske operacije otkrile oružje koje potječe iz Zvečana i Banjske. Također je naveo da su zaplijenjeni predmeti slični onima koji su ranije pronađeni u Banjskoj i Zvečanu, te da ukazuju na planove Srbije za pripajanje sjevernog dijela Kosova putem terorističke agresije.

Iz policije preciziraju da su zaplijenili 87 komada eksploziva TM 100, tri zolje, jednu pušku AK 47, jednu protivpješadijsku minu – MRUD, 14 šaržera, municiju različitih kalibara, 63 električna detonatora, 23 mehanička detonatora, jedan sat za aktivaciju, jednu ručnu bombu M79, 3 tube gorećeg fitilja.

Pronađene su i torbe, radio veze, panciri, medicinska oprema, prsluk za nošenje šaržera, gas maska, baterije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija