Šefica EBRD-a u Sarajevu demantirala ‘ekskluzivno’ otkriće DF-ovaca o tajnim ugovorima

‘Ekskluzivno’ otkriće novopečenog DF-ovca Mirze Čelika i njegove kolegice Bibije Kerle doživjelo je potpuni fijasko i sunovrat.

Naime, Čelik i Kerla su prije dva dana održali vanrednu press-konferenciju te građanima otkrili šokantne informacije: Vlada KS ima tajne ugovore s EBRD-om o finansiranju rekonstrukcije tramvajske pruge.

Uprkost dementijima koji su stigli iz Vlade KS i Ministarstva saobraćaja KS, Čelik i njegovi koalicioni partneri iz SDA nastavili su divljati.

Otišli su toliko daleko da se na kraju morala oglasiti i direktorica sarajevskog ureda EBRD-a Manuela Naessl i demantirati navedene gluposti.

“Svi suvereni sporazumi EBRD-a su ratificirani i objavljeni u Službenom listu BiH, uključujući sporazume o podršci i projektima sa nižim nivoima vlasti. Ugovori imaju isti status, a objavljeni su osnovni podaci o ugovorima koje finansira EBRD”, navela je Naessl.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79