Sejadu bujica uništila automobil: “Mislili smo da je automobil ukraden. Međutim, voda ga je odnijela”

Obilne padavine pogodile su 8. juna ove godine Sniježnicu koja se nalazi u općini Teočak, nakon čega je došlo do bujičnih poplava, a voda je nosila sve pred sobom. Mještani ovog područja i dalje saniraju štete.

U automobilu kojeg je nosila bujica bio je vozač, koji se srećom spasio u zadnji tren. Voda je uništila potporne zidove i devastirala je lokalno mezarje.

Nekoliko automobila je uništeno ili ih je voda odnijela. Kako je za portal „Avaza“ izjavio Sejad Mehić i njega je zadesila ista nesreća pa je ostao bez autobomila.

– Moj sin je krenuo s drugom vani i ostavio automobil kod njegove kuće, kod prodavnice. Zadržao se oko sat i po. Vraćali su se iz Ugljevika i došli su do Janskog mosta. Momak nije smio dalje s autom i krenuo je pješke. Međutim, kada nije mogao doći putem do automobila, otišao je na suprotnu stranu do džamije i vidio je da automobila nema. Nazvao je majku i rekao „Nema mi auta“.

Mislili smo da je automobil ukraden. Međutim, voda ga je odnijela. Upitao sam ga „Kako će ga odnijeti voda kad si otišao automobilom?“, rekao je sjeli smo u drugovo, da ne idemo sa dva automobila – rekao je za portal „Avaza“ Sejad.

@crnahronikainfo

Teočak nevrijeme 2023

♬ original sound – CRNA Hronika

Mehić je dodao da je automobil izvukao u subotu te da su od njega ostali samo dijelovi.

– Rastavio se, u otpad je otišlo sve, izvukao sam neki dinar za njega. Vozio sam Golf 4, 74kW, 2002. godište, platio sam ga 6.350 KM. Ostali su mi dokumenti u automobilu – rekao je Mehić.

Senad Mehić, sin Sejada se veoma prepao, ali na svu sreću živ je i ništa mu se nije dogodilo.

– Moj sin ima 29 godina, ali još je „crn“. Imamo traume i on i ja. Ne spavamo po čitavu noć. Radim u pošti, radim, ali ne znam gdje sam – rekao je Mehić za „Avaz“.

Istakao je da ovakve poplave nisu nikada bile u prethodnom periodu. Ni najstariji Sniježničani ne pamte ovakvu katastrofu.

– Kada mi je rekao da je automobil voda odnijela, mislio sam da je automobil udario u bankinu ili je na asfaltu. Kada sam sišao i vidio gdje je, mislio sam da je automobil u nekakvom bubnju, mješalici. Da te Bog sačuva. Kod nas oko moje kuće nije bilo velikih poplava. Ja živim u drugom selu iz Husejinovića. Zadesilo nas je tako. Božija sila – zaključio je Senad Mehić za portal „Avaza“

Podsjećamo, obilne padavine bile su i prije dva dana na ovom području, a u Teočaku je proglašeno stanje prirodne nesreće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79