SEKS U ŠKOLI: IMAMO POTVRDU DA SE U SLUČAJ UKLJUČILA I POLICIJA

Imamo potvrdu da su se U SLUČAJ UKLJUČILI POLICIJA I DORH Profesoru informatike na čijem se satu dogodio niz neprimjerenih seksualnih radnji, SLIJEDI OTKAZ!

Profesoru informatike u pulskoj Medicinskoj školi na čijem se satu dogodio niz neprimjerenih seksualnih radnji, slijedi otkaz

Potvrdila nam je to vršiteljica dužnosti ravnateljice Sanja Benazić-Kliba koja veli da dotični profesor (podaci poznati redakciji) više nije u školi i ne drži nastavu, a nije niti na bolovanju. Škola je već naša zamjenu za smijenjenog profesora, a kako doznajemo, nastava se odvija redovito bez obzira na aktualne događaje. Kao što smo jučer izvijestili, 16. studenog Školski odbor smijenio je dosadašnju ravnateljicu Gordanu Ćoso jer je povukla odluku o otkazu profesoru informatike koji nije reagirao na seksualno uznemiravanje na njegovom satu.

Benazić-Kliba navela je da profesoru još nije otkazan ugovor o radu, pojasnivši da je u tijeku poništenje odluke ravnateljice koja ga je prvo smijenila, pa vratila na posao, nakon čega će mu se i uručiti otkazivanje ugovora o radu.

Seksualne radnje zbile su se prošlog mjeseca među 16-godišnjacima, jednim učenikom i učenicom drugog razreda Medicinske srednje škole, a kako doznajemo, učenici su navodno svojevoljno sudjelovali u seksualnim radnjama i nije bilo prisile.  Nevjerojatno je da se sve događalo pred očima profesora informatike koji uopće nije reagirao.

POLICIJA I DORH ISTRAŽUJU SLUČAJ

U slučaj se uključila Istarska policija i DORH. Saznajemo da su pojedini roditelji učenika danas bili pozvani na obavijesni razgovor.

“Izvješćujemo vas da policijski službenici u suradnji s nadležnim odvjetništvom provode izvide. Zasad ne možemo iznositi pojedinosti vezano za dosad provedene radnje” kratko je izvijestila Nataša Vitasović iz PU istarske. Smijenjena ravnateljica Gordana Ćoso ni danas nije željela razgovarati, rekavši da će se oglasiti kada završe svi istražni postupci. Nema nikakve reakcije niti iz istarske županije koja je osnivač škole, a nadležna pročelnica Patricia Percan ne odgovora na postavljena pitanja. 

(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments