Selma iz Tuzle na spisku za glasanje pronašla majku i koja je preminula prije 9 godina

Dvije nepravilnosti tokom izbornog dana zabilježene su na području Tuzle, a kako je potvrđeno iz Gradske izborne komisije, jutros u sedam sati kasnilo se sa početkom rada jednog biračkog mjesta 145 B i to zbog greške u brojanju listića. Na tom izbornom mjestu glasanje će biti produženo za 20 minuta, koliko se i kasnilo s otvaranjem.

Nažalost, ni ovi izbori ne protječu bez malverzacija ili pokušaja malverzacija. I ove godine mnogi građani se žale da su na spiskovima za glasanje i njihovi članovi porodica koji više nisu među živima.

“Našla sam rahmetli majku na biračkom mjestu, a moja majka je umrla 2013-te godine. To nam našla slanjem poruke, sad ću provjeriti svekrvu, djeda i nenu. 2018-te godine sam isto pronašla majku jer smo bile na istom biračkom mjestu, i tražila sam listić da se poništi, i da se upiše da je moja majka mrtva, i opet dođu izbori i ja svoju majku vidim na spisku. Je li moguće da je sve ove godine glasala? – izjabila je Selma B. iz Tuzle.”

Moj djed Dragutin na biračkom spisku, a umro prije 40 godina!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79