Selmanović otkrio da Robert Pleše prima čak 8.450KM bruto platu. Svi se pitaju ko je on?

Trzavice u Općini Novo Sarajevo i dalje traju. Šokantnu informaciju iznio je općinski vijećnik Haris Selmanović (NES) koji tvrdi da političar Naše Stranke Robert Pleše prima nevjerovatnih 8.450KM.

Ako uzmemo matematičku računicu, to je čak 14 minimalnih plata koju ovaj političar zaradi za samo jedan mjesec piše Crna-Hronika.

💸 “Pospremanje” predsjedavajućeg OV Novo Sarajevo i gradskog vijećnika Roberta Plešea građani/privrednici Sarajeva plaćaju mjesečno preko 5.000 KM (neto plata, a bruto plata mjesečna preko 8.450 KM)❗️

Nisam osoba koja spominje druge imenom i prezimenom, nisam politički parazit, ali sam u kampanji 2020.godine javno obećao da neću biti nijemi posmatrač. Obećavao je to i Robert Pleše, za razliku od njega bit ću dosljedan.

💰 Profesionalac predsjedavajući OV Novo Sarajevo. Mjesečna naknada preko 4.000 KM. Ukoliko na to računamo doprinose, mi ovog čovjeka plaćamo mjesečno preko 6.760 KM.

💰 Malo je to mjesečnih primanja za našeg Roberta, “mlad momak”, velikih kapaciteta prihvata i mandat u gradskom vijeću. Mjesečna naknada sa komisijama preko 1.000 KM. Ukoliko na taj iznos obračunamo doprinose, građani ovog čovjeka plaćaju mjesečno preko 1.690 KM.

Koliko građana, intelektualaca, doktora, profesora, radnika, zanatlija, PRIVREDNIKA i sa koliko radnih sati mogu ostvariti mjesečna primanja u iznosu od preko 5.000 KM ⁉️

Koliko privrednici i privatnici moraju raditi da bi zaradili iznos od 5.000 KM ⁉️

Mnogo bahato i bezobrazno ponašanje Roberte.
Mnogo ličnog interesa Roberte. Šta si obećavao građanima Roberte. (U prilogu fotografije “Sarajevskog dogovora 2020.godine” koji si podržao Roberte.)

Šta si uradio za građane Roberte u Općini Novo Sarajevo? Šta si uradio za nas koji te golemo plaćamo? Koliko puta si prekršio statut i poslovnik Općine Novo Sarajevo? Da li znaš koliko iznosi minimalna plata u FBiH?

Tvoj rad i zalaganje za naše društvo bi opravdalo tvoja primanja, a zbog činjenice da parazitiraš i ne činiš ništa za ovu zajednicu, lično ću se boriti, a u ime svih građana, da sposobni, a mladi i vrijedni, obnašaju tvoju funkciju, a da ti ne budeš tu gdje jesi.

❗️OŠTRO KRITIKUJEM SVE KLUBOVE POLITIČKIH STRANAKA OPĆINE NOVO SARAJEVO KOJI ŠUTE I NIJEMO POSMATRAJU OVAKVA DEŠAVANJA.

Narod i Pravda Novo Sarajevo
Naša stranka Novo Sarajevo
SDP Novo Sarajevo

Bajke i basne 2020.godine, šta ćemo sada?

Građani, pratimo ovu situaciju. 🤝

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79