Semir Efendić ogorčen povodom novih restrikcija: “Sad nek policija ganja ljude bez maske, a kriminalci nek odahnu!”

Nošenje zaštitnih maski će biti obavezno i na otvorenom prostoru u Kantonu Sarajevo, što je nova naredba Kriznog štaba KS, a kojom se namjerava suzbiti širenje koronavirusa.

Zvanično: Od sutra obavezno nošenje maski i na otvorenom, kazne 500 KM

Prema novoj uredbi Kriznog štaba KS, zaštitne maske će biti obavezne u svim prostorima, osim za sportiste na utakmicama i treninzima, bicikliste, vozače automobila, motora i električnih romobila.

Za provođenje nove naredbe će biti zaduženi službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS, a kazne za nenošenje maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru će navodno iznositi 500 KM.

Zanimljiv komentar dao je načelnik opštine Novi Grad, Semir Efendić koji je izazvao buru komentara na društvenim mrežama. Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

“Ovi izgleda nikako ne mogu dobaciti dalje od maske. Ako je vec napolju moguce drzati distancu za razliku od unutrasnjih prostora, neka propisu tu distancuu, broj i udaljenost ljudi na jednom mjestu. Ali dzaba. Sad nek policija ganja ljude bez maske, a kriminalci nek odahnu.” – napisao je Semir Efendić na svom Facebook profilu.

U Sarajevu se smanjuje i dozvoljeni broj osoba u zatvorenom, mijenja se i početak nastave u školama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79