Semir Gušo o ranjavanju na Pofalićima: 20-godišnjak je pucao na nas zbog naočala

U pucnjavi koja se jučer dogodila oko 16 sati u sarajevskom naselju Pofalići ranjen je Semir Gušo. U ispovijesti za “Avaz” Gušo je ispričao detalje pucnjave, a, kako kaže, da se takvi i slični incidenti ne bi više događali nikome.

– Došli smo da razmijenimo naočale s tim momkom, 20-godišnjakom, Mehmedalijom H., a kada nas je vidio otišao je do automobila, uzeo poštolj i počeo da puca. Ranio me u preponu, i pokušao je amidžu da pogodi u prsa, napukla mi je trtična kost. Pištolj mu je zakočio, ustao sam i krenuo prema njemu, ali je počeo da bježi – priča Gušo.

Napominje da je mladić na njih pucao “iz čista mira” jer je prethodno s njegovim rođakom dogovorio da dođe po naočale.

– Počeo sam da krvarim i otišao u hitnu i sad sam u bolnici, a on je u bjekstvu. odranije je poznat policiji, zbog narkotika – kazao je Gušo.

Navodi da je policija uzela izjave.

Gušo kaže da je sportista, da je nekada igrao za FK Sarajevo, malonogometne klubove Tango i Centar…

– Nadam se da će ovakvi i slični biti pritvoreni da se ne bi dešavale slične. Nije nam palo na pamet da će neki 20-godišnjak pucati na nas ni zbog čega – ispričao je Gušo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79