Senad Krasnić osuđen na dvije godine robije zbog likvidacije brata u Sarajevu

Kantonalni sud Sarajevo danas je izrekao presudu kojom je Senad Krasnić osuđen na dvije godine zatvora zbog ubistva svog brata Emira 9. juna 2023. godine, potvrdio je za portal „Avaza“ advokat Omar Mehmedbašić koji je zastupao optuženog.

Zbog niske kazne za krivično djelo ubistva, Mehmedbašić je pojasnio da je Vijeće Kantonalnog suda uzelo u obzir okolnosti pod kojima se desilo ubistvo.
Bitno smanjeno uračunljiv

– Utvrđeno je da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio bitno smanjeno uračunljiv, a također i da Senad nije imao motiva da ubije brata. Ključno je bilo i svjedočenje njihove majke koja je potvrdila da je Emir napao Senada i da ga je tukao metalnom kašikom. Niko nije tražio krivično gonjenje optuženog koji je nakon događaja pokušao pomoći bratu i zvao Hitnu pomoć – kazao je za „Avaz“ Mehmedbašić.

Senad ubio brata Emira: Oni su se voljeli. Emir je samo rekao “Majko, umrijeh ti ja”

Prema navodima iz optužnice događaj se desio u porodičnoj kući u Buča Potoku , gdje je nakon svađe Senad Krasnić , nožem nanio smrtonosne povrede u predjelu stomaka bratu Emiru.

U ispovijesti majke Hedije Krasnić koju je dala za „Avaz“ nakon ubistva, ona je navela da je Emir je došao iz grada i ušao u sobu gdje je Senad spavao i udario ga.
Emir mu prijetio

– Senad je ustao i otišao u drugu sobu da zapali cigaru ali je Emir opet krenuo za njim i nastavio ga napadati. Počeo mu je prijetiti da će ga ubiti, ja sam to čula iz susjedne sobe i došla među njih. Emir ga je počeo udarati metalnom kašikom po glavi, i tad je Senad uzeo Emirov nož sa stola, samo da mu zaprijeti-, navodi majka.

Emir je, kako je rekla, dalje nastavljao da napada Senada.

-Senad je pošao da izađe iz sobe kad je Emir opet navalio, pogurali su se preko mene i Senad je nožem zarezao Emira pri dnu stomaka, nije bilo krvi ni velika rana, ali mu je bilo loše pa je legao na kauč, dali smo mu vode i zvali Hitnu – kaže Hedija i dodaje:

– Senad je bio u šoku, nije mogao vjerovati šta se desilo, on to nikada ne bi namjerno uradio. Mislili smo da će to biti samo obična rana, da će ga zašiti, niko nije mogao vjerovati da će umrijeti – kazala je majka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79